Ga naar de inhoud
Sociale Dienst Drechtsteden | Project | Buro Smaakmakers | Strategie | Branding | Fotografie | Creatief Concept | Social Media
Sociale Dienst Drechtsteden

Aandacht voor extra ondersteuning

Campagne, Content creatie

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten – TONK

De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt inwoners in Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht die kampen met financiƫle problemen, zonder werk zitten of ondersteuning bij zelfstandig wonen nodig hebben.

Tijdens de pandemie werd er door de overheid een regeling in het leven geroepen die inwoners financieel tegemoet kwam. De Sociale Dienst Drechtsteden schakelde onze hulp in om dit begrijpelijk en helder naar alle inwoners te communiceren.

SDD-logo

De opdracht: aandacht voor extra ondersteuning

De pandemie duurde langer dan verwacht en er wordt een regeling in het leven geroepen die inwoners tegemoet komt. De Sociale Dienst Drechtsteden schakelde onze hulp in om dit begrijpelijk en helder naar alle Drechtse inwoners te communiceren.

Story board en animatie

Om de Drechtse inwoners op de hoogte te brengen van deze regeling, ontwikkelden wij een story board waarmee we een duidelijk en goed te begrijpen verhaal vertellen. Na goedkeuring van de klant ontwikkelden we dit verhaal door en maakten we er vervolgens een animatie van. Uiteraard compleet in de stijl die de klant voor ogen had.

Zichtbaarheid op social media

Om de animatie op de juiste manier onder de aandacht te brengen, knipten we deze op in vier korte animaties. Als extra ondersteuning namen we tijdelijk haar socialmediakanalen over. Zo konden we precies op het juiste moment de animaties plaatsen en de resultaten bijsturen en monitoren.

Hulp nodig bij het makkelijk maken van die moeilijke boodschap?