Ga naar de inhoud
Sociale Dienst Drechtsteden

Online Escape room ‘ontsnap jij ‘m?’

Content creatie

Gedrag veranderen met een interactief spel

Als je als inwoner van de Drechtsteden kampt met financiële problemen, zonder baan zit of moeite hebt met zelfstandig wonen, dan kun je aankloppen bij De Sociale Dienst Drechtsteden. Zij staat klaar voor alle mensen uit de regio. Sinds 2019 werkt de sociale dienst met een nieuwe regionale visie die het mensgericht werken naar een nieuw niveau tilt en waarbij de klant hoog in het vaandel staat. Om de doorleving en implementatie van deze visie in de praktijk te brengen, ontstond het idee van een interactief spel.

SDD-logo

Van idee naar werkelijkheid: een online escaperoom

Het idee van een interactief spel werd vertaald naar een online escaperoom. Hét initiatief waarin teamwork 
centraal staat, maar waaraan je wel vanaf elke plek kunt deelnemen. Of dat nu thuis via Teams is of vanuit een vergaderruimte op kantoor. Handig! Om de nieuwe visie te doorleven en implementeren helpt het spel afdelingen onderling meer en beter te laten samenwerken en geeft inzichten om cliënten zo efficiënt en persoonlijk mogelijk bij te staan.

“Ik heb de escaperoom gespeeld. Het was leerzaam, is leuk, zet de juiste dialoog aan en verbindt afdelingen. Dus een top product geworden!”

Aldus één van de MT leden

Het verhaal en de beleving uitwerken

Samen met de klant brainstormden we over het verhaal en de beleving. Op basis van alle input maakten we een interactieve en realistische 3D spelomgeving. Beeld je in: een zoektocht naar aanwijzingen en opdrachten samen met je collega’s van verschillende afdelingen, ongeacht waar ze zijn. Hoe tof is dat?! Met elkaar leren en nog beter samenwerken. Elkaars kennis benutten om je doelen te halen en uiteindelijk te ontsnappen. De escaperoom hebben we op verzoek in een online platform geplaatst, zodat er meer escaperooms met andere onderwerpen aan toegevoegd kunnen worden. Ook nog eens future proof dus!

Nog meer beleving in VR

Dompel jezelf nog meer onder in het avontuur en beleef deze online escaperoom in virtual reality! De samenwerking wordt nog intensiever en de beleving meeslepender. Deze omgeving en iedere andere website of online spelomgeving kunnen wij voor je ontwikkelen in virtual reality.

Ben je klaar voor een onvergetelijk virtueel avontuur?